· 

Ik kies voor mezelf.

Ik ben Anouk, en ik kies voor mezelf.

 

In november 2018 kwam ik er namelijk achter dat ik helemaal niet zo gelukkig was. Ik voelde me gejaagd, had het altijd druk en kon soms niet eens Verdi verzorgen omdat ik simpelweg geen tijd had. Het huishouden bleef liggen en ik had geen zin meer om te koken. Ik was constant moe en voelde me geleefd. Mijn batterij was leeg, en ik wist dat dit zo niet langer kon.

 

Duidelijk was dat het allemaal te veel was. Een eigen bedrijf, een baan als persoonlijk begeleider én een baan als logopediste was simpelweg te veel. Ik voelde dat ik van het coachen en begeleiden het gelukkigste werd, ik kwam dan immers met een grote glimlach thuis!

 

Binnen het werk als logopediste begon ik mij echter benauwd te voelen. Ik had een ontzettend fijne werkplek met leuke cliënten, maar toch voelde ik dat ik mijn kwaliteiten niet volledig in kon zetten. Ik zou zo veel meer kunnen betekenen buiten de praktijk!

 

Ik hakte de knoop door. Ik nam mijn ontslag binnen de logopediepraktijk. Ik volgde mijn schitterende buikgevoel, die mij precies weet te vertellen wat bij mij past en welke keuzes ik daar voor moet maken. Begrijp me niet verkeerd; het was niet makkelijk! Bijna iedere dag dacht ik nog: "Wat heb ik gedaan?! Hier heb ik voor gestudeerd! Wie ben ik om dit los te laten? Had ik nu maar voor veiligheid gekozen..."

 

Maar er was één stem die daar gelukkig boven uit denderde. De stem die mij vertelt dat ik op deze manier niet gelukkig zou worden. Dat ik door moet zetten en dat er een andere weg is. Dat ik mijn diploma heus niet weg gooi, maar er juist voor zorgt dat ik als coach een prachtige basis heb met tools om mee te werken! Dat het goed is. Dat het beter wordt.

 

Die stem had gelijk. Inmiddels heb ik afscheid genomen van de Logopediepraktijk en alle lieve, leuke cliënten die ik daar heb mogen ontmoeten. Ik heb alles laten bezinken en ben 2019 met een frisse, lichte en vrije start begonnen. Er is nu meer tijd voor mijn paardencoach bedrijf. De maand januari wordt een rustige maand met tijd voor mezelf en leuke dingen. Daarna mag er een leuke nieuwe uitdaging komen, of groeit mijn bedrijf... Wie weet? Ik laat het los en volg mijn buikgevoel! Die weet het❤

Reactie schrijven

Commentaren: 0