· 

Veiligheid en vertrouwen

Wist je dat er twee dingen heel belangrijk zijn voordat je iets kunt leren? Zowel als kind als volwassene? 🌸

 

Dat zijn veiligheid en vertrouwen. Zonder deze twee factoren is de kans op ontwikkeling klein. Stel je eens voor dat je je als kind zijnde niet veilig voelt op school, of dat er geen vertrouwensband is met de leerkracht. Dan is het voor dat kind veel moeilijker om iets te leren! 

 

Als volwassene zijn deze factoren tevens belangrijk. Als jij je niet veilig voelt in de relatie met jouw partner, zal er binnen jullie relatie geen ontwikkeling zijn. Daarnaast zal ook jouw persoonlijke ontwikkeling stagneren! En wat dacht je van het vertrouwen in jouw baas? Of coach? Of therapeut? Op het moment dat er geen vertrouwen of veiligheid is in de situatie waarin jij jouw bevindt, zal er geen ruimte zijn voor jou om te ontwikkelen. 

 

Ga eens na waar jij je wel en niet veilig voelt en het staat met de vertrouwensband tussen jou en de mensen met wie jij werkt. 

 

En nog een hele belangrijke: creëer jij een veilige thuissituatie voor jouw kinderen? En durven zij jou iets in vertrouwen te vertellen? 

 

Deze twee factoren staan bij mij dan ook hoog in het vaandel. Zeker als je met indrukwekkende dieren werkt die door veel mensen als 'gevaarlijk' bestempeld worden, is het belangrijk om er eerst voor te zorgen dat de coachee zich veilig voelt en mij als coach vertrouwt. Dan kunnen er pas stappen gemaakt worden!


Liefs, Anouk  

Reactie schrijven

Commentaren: 0