· 

(Over)leven

Ben jij aan het leven of aan het overleven? 

Anno 2019 is ons brein nog niet goed aangepast aan onze veilige maatschappij. Een maatschappij waarin we niet hoeven te zoeken naar water, en de tijgers niet meer in de bosjes schuilen. 

Toch hebben we allemaal nog steeds behoefte aan een zekere mate van veiligheid en hebben we deze veiligheid een nieuwe betekenis gegeven. Er moet vijf dagen in de week van 9 tot 5 gewerkt worden (of je het nu leuk vindt of niet) het huis moet spik en span zijn, we moeten een sociaal leven hebben en het liefst drie keer in de week sporten. Oh en iets met trouwen, een huis kopen en kinderen krijgen. En een huisdier. 

Dus je luistert braaf naar je brein en loopt het rijtje af. Je slaat een leuke partner aan de haak waar je huisje boompje beestje mee hebt gerealiseerd. Die dure studie en burgerlijke baan zijn in de pocket. Zo. Nou. Gezellig. 

En dan besef je je ineens dat je bent vergeten te leven. Het "is dit het nou?" gevoel bekruipt je en je probeert te ontdekken waar het mis is gegaan. Lieverd: je bent aan het overleven geweest. 

Want niets is veiliger dan netjes de regeltjes van de maatschappij volgen! Het pad bewandelen dat iedereen bewandelt. Dan kom je immers altijd netjes op je pootjes terecht. Lekker veilig. Lekker braaf. 

Maar wat als je die veiligheid en MEER ook kunt bereiken door te durven luisteren naar jouw hartje? Door een nieuw pad te kiezen, waar je niet alleen happy van wordt maar óók jouw eigen thuishaven kunt creëren? En zelfs veel beter? Omdat het helemaal gevormd is zoals het jou past? 

Wacht niet te lang met leven. Het wordt tijd dat je gaat genieten van alles wat op je pad mag komen!♡

 

Liefs, Anouk 

Reactie schrijven

Commentaren: 0