· 

Inzicht: ik ben gelukkig!

Inzicht: ik word 's ochtends blij en uitgerust wakker. 

WHUT?! Dacht ik dat echt?

Jarenlang werd ik moe en ongelukkig wakker. Ik ervaarde dit al op de basisschool. Iedere ochtend vroeg uit bed om mee te draaien in het schoolsysteem, om vervolgens overprikkeld thuis te komen. Mentaal en fysiek moe. Om de volgende dag weer moe wakker te worden en me door een nieuwe dag heen te slepen. Deze trend zette zich gezellig voort op de middelbare school, en later ook tijdens mijn HBO Logopedie opleiding. 

Ik besef me nu dat ik enkel dit patroon kende, en dit ook na mijn HBO-studie doorzetten. Ik solliciteerde direct naar een baan als logopediste en ging vier dagen in de week aan de slag. Ik zag soms wel 16 cliënten op een dag en werkte daarnaast nog twee dagen in de week als Persoonlijk Begeleider. Ik vond mijn werk leuk, maar werd iedere dag moe en ongelukkig wakker. Feestjes en uitjes waren er niet meer bij, want daar had ik de energie niet meer voor.

Vanaf januari werk ik nog één dat als persoonlijk begeleider en de rest van de week in mijn eigen bedrijf. En ik vind het GEWELDIG. Ik bepaal mijn eigen tempo, dagindeling en hoeveel sessies ik op een dag wil doen. Ik plan mijn eigen rustmomenten in en doe wat werkt voor mij. 

En nu word ik dus gelukkig wakker! Uitgerust, en licht. Ik kijk oprecht uit naar mijn dag, waar ik voorheen de behoefte had om een week op bed te liggen en een potje te huilen bij het opstaan. 

Ik had niet verwacht dat voor mezelf kiezen dit alles tot gevolg zou hebben. Ik dacht dat ik gewoon geen ochtendmens was, en mezelf voor de rest van mijn leven door de werkdagen heen zou moeten worstelen. Wat naar dat ik me niet een voor kon stellen dat het ook anders kon! 

Ervaar jij ook dergelijke struggles? Wil jij ook leven vanuit jouw eigen behoefte? Het heft in eigen hand nemen, of een nieuwe weg inslaan? Weet dat je het kunt! En het mag in kleine stapjes. Weet dat je morgen niet in één keer je leven hoeft te veranderen. Het mag en kan stapje voor stapje!

 

 

Liefs, Anouk 

Reactie schrijven

Commentaren: 0