· 

Systemisch coachen met paarden

Systemisch werken met paarden.👨‍👩‍👦‍👦

Systeempsychologie vond ik tijdens mijn HBO opleiding al enorm interessant! De gedachte dat jouw opvoeding, normen en waarden en sociale regels binnen een systeem van invloed zijn op jouw dagelijks leven, fascineerde mij. 

Toen ik de wereld van Paardencoaching begon te ontdekken, kwam ik er achter dat je ook met paarden systemisch kunt coachen. Een systeem bestaat uit een groep mensen wwlke onderling met elkaar verbonden zijn. Zoals een gezin. Paarden voelen feilloos aan welk plekje jij inneemt binnen jouw systeem. Tevens voelen zij waar 'systeemdruk' aanwezig is en of er nog iets gezien mag worden in jouw systeem. Door deze familieleden en/of thema's daadwerkelijk een plekje te geven tijdens een sessie, kun je gaan onderzoeken waar deze druk vandaan komt.

Een systemische sessie Paardencoaching brengt inzicht. Het maakt duidelijk waarom jij je zo voelt of gedraagt. Het breng rust en begrip. Begrip voor jouw eigen gedragingen en die van jouw systeemleden. En dit geeft als gevolg weer een prachtige persoonlijke ontwikkeling! Een cadeau waar je dagelijks plezier van hebt. 

Hierbij dan ook een speciaal bedankje voor Linda Gillis die mij een sessie systemisch coachen heeft laten ervaren, met alle prachtige gevolgen van dien. Ik ben dankbaar dat ik van haar mag leren en zo mijn sessies een mooie verdieping kan gaan geven! 

 

Liefs, Anouk 

Reactie schrijven

Commentaren: 0