· 

Face it till you make it.

Emoties en gevoelens wegstoppen. We zijn er zo goed in. Als we iets niet aan kunnen of lastig vinden, 'parkeren' we dit stukje gewoon. We hebben er geen tijd voor om er naar te kijken, en eigenlijk is het ook te pijnlijk. 

 

Newsflash: dit gaat jou op de lange termijn niet helpen. Emoties die niet geuit worden, onverwerkte gebeurtenissen die geen 'plekje' krijgen omdat het niet gezien mag worden; dit gaat zich vast zetten in jouw lichaam met alle gevolgen van dien. Je zult ziek worden, je ongelukkig voelen en vast lopen in jouw dagelijks leven. 

 

"Fake it till you make it" werkt maar even. Voor de korte termijn, om de dag door te komen of je leven weer op te pakken na een moeilijke periode. Daarna komt het echte werk. "FACE IT TILL YOU MAKE IT". Dat waar je tegenaan loopt, mag gezien worden. Om daarna weer lichter en zachter door het leven te gaan. Zodat je de wereld om je heen met andere ogen kunt gaan bekijken en weer durft te 'ervaren'. Om weer in contact te komen met jouw lichaam. 

 

Wil jij ècht stappen gaan maken? Wil jij groeien en ontwikkelen? Vooruit gaan in plaats van stilstaan? Vol verwachting uitkijken naar de toekomst? Face it. 

 

Liefs, Anouk 

Reactie schrijven

Commentaren: 0