· 

Jaloezie

"Anouk, ik ben zo jaloers op jou. Je lijkt het allemaal zo goed voor elkaar te hebben." 

 

Huh?! Jaloers? IK zou alles voor elkaar hebben? Alles behalve, je moest eens weten!

 

Maar oei, zo was ik zelf ook. In het eerste jaar van mijn bedrijf had ik door mijn perfectionisme hoge verwachtingen van mezelf. Ik vond dat ik aan het einde van 2018 mezelf iedere maand 1000 euro uit zou moeten kunnen betalen als salaris. Net zoals al die andere zelfstandige coaches die het op social media allemaal zo goed leken te doen. 

 

Boy was I wrong. Ik vergat namelijk dat ik niet naar anderen moest kijken, die al jaren werkten als ondernemer en als resultaat een giga bedrijf op hadden gezet. Ik vergat dat het gras altijd groener lijkt, maar dat slechts zelden is. Ik vergat te kijken naar dat wat ik hier en nu al heb bereikt. 

 

Ik heb een prachtig paard dat gezond is. Zo gezond, dat hij ondanks zijn rugklachten weer kan springen. Ik heb mijn droombedrijf opgezet: een bedrijf dat volgens MIJN tempo groeit. En ik krijg alle tijd van de wereld. 

 

Ben ik waar ik wilde zijn? Nee. En dat is oké! Want dromen is gezond, en het maakt dat je blijft ontwikkelen naar dat wat je WEL nog heel graag wil. Zolang ik maar niet vergeet om soms even stil te staan. Adem te halen. Te zien waar ik verdorie al mag staan en wat voor moois ik al heb neergezet en hoeveel mensen (en paarden!) ik al heb mogen helpen. 

 

Dus lieverd, wees niet jaloers. Ik begrijp helemaal waar het vandaan komt, maar keer jouw blik naar binnen. Kijk naar jouw mooie pad en alle mooie dingen die je al hebt mogen doen en bereiken. Mijn pad is namelijk niet het jouwe, en dat is juist zo mooi! 

 

Geniet van jouw eigen pad, jouw eigen stukje tastbaar geluk❤

Reactie schrijven

Commentaren: 0