· 

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid. Wat is dat eigenlijk? 

 

Kwetsbaarheid is het lef om jezelf in de spiegel aan te kijken. Te zien wie je bent en wat je bent. Het is accepteren wat je ziet in die spiegel. Kwetsbaarheid is weten dat je goed bent zoals je bent, en dat je alles al lang in huis hebt om helemaal jezelf te zijn. 

 

Kwetsbaarheid is in contact staan met jezelf. Voelen waar pijn zit, maar ook warmte en liefde. Voelen waar jouw grenzen liggen, ook al 'vindt' een ander daar iets van. Kwetsbaarheid is eigenwijsheid, of eigen wijsheid. Om jouw eigen pad te bewandelen, zoals het comfortabel past voor jou. 

 

Kwetsbaarheid is om hulp vragen. Je klein durven maken om te helen, je te laten verzorgen. Om vervolgens weer vol energie in jouw eigen kracht te kunnen gaan staan. 

 

Kwetsbaarheid is helemaal jezelf zijn, ongefilterd en eerlijk. En vanuit die plek, ga je ook jouw talenten ontdekken en ontwikkelen. Volledig jezelf omarmen en leren kennen. Je zult zien dat je zoveel meer kan dan je ooit had verwacht. Dat je prachtige eigenschappen hebt die niemand nog heeft mogen zien. Dat je de mogelijkheid hebt om de wereld een stukje mooier/beter/liefdevoller te maken. 

 

Zweverig? Helemaal niet. Het is zweverig omdat je dit alles spannend vindt. En niet zou weten waar je moet beginnen. Dus plak je er maar het labeltje 'zweverig' op, dat is makkelijker. Maar ik kan jou vertellen dat dit het meest duidelijke proces is dat je ooit mee zult maken op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Als je maar het lef hebt om er in te stappen. 

 

Jouw kwetsbaarheid is namelijk jouw grootste kracht. 

 

 

Liefs, Anouk

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0