Inzichten

Inzichten  · 18. maart 2019
"Shit, het lukt niet." Bovenstaande zin heb ik de afgelopen paar maanden enorm vaak gedacht. Het lukt niet. Ik kan het niet. Het is te veel. Ik ben zo moe. Dankzij mijn eigen coach, gevolgde cursussen en het werken aan mijn eigen persoonlijke proces, kwam ik er achter dat ik een aantal diepgewortelde overtuigingen heb. Eén daar van is de volgende: "Als vrouw behoor je onafhankelijk te zijn. Je hebt niemand nodig." Oeps. Dat betekent dus dat ik constant van mezelf vraag alles alleen te doen en...

Inzichten  · 07. maart 2019
Lieve, mooie, krachtige vrouw: deze is voor jou. Ik zie het wel, hoe je snel naar huis loopt. Je gezicht verscholen in een grote shawl, je tas stevig onder je arm geklemd. Op de hoek van de straat staan drie mannen, die dingen naar je roepen die jij liever niet wilt horen. Ik zie je pas versnellen en je trekt je jas nog iets beter dicht. Ik zie dat het je raakt, de dingen die ze zeggen. Maar ik zie ook dat je er niets van kúnt zeggen: je wilt immers veilig thuis komen.

Inzichten  · 25. februari 2019
Regelmatig betrap ik mezelf er op. Als iemand aan me vraagt hoe het met mij gaat, zeg ik al gauw: "Goed hoor! Wel heel erg druk, je kent het wel." Super irritant. Onbewust heb ik namelijk nog steeds het gevoel dat je er bij hoort als je 'druk' bent. In de maatschappij maakt jou dat interessant. We waarderen het namelijk als iemand een harde werker is, lange uren maakt en alle ballen in de lucht kan houden. Op de één of andere manier is dat de norm geworden voor een succesvol leven. En dat is...

Inzichten  · 07. februari 2019
Kwetsbaarheid. Wat is dat eigenlijk? Kwetsbaarheid is het lef om jezelf in de spiegel aan te kijken. Te zien wie je bent en wat je bent. Het is accepteren wat je ziet in die spiegel. Kwetsbaarheid is weten dat je goed bent zoals je bent, en dat je alles al lang in huis hebt om helemaal jezelf te zijn.

Inzichten  · 04. februari 2019
Gisteren reflecteerde ik op de maand januari. Ik had de behoefte alles op te schrijven, want wat heeft er weer een hoop plaats gevonden na de beruchte decembermaand in 2018 waar ik een groot hoofdstuk afsloot.

Inzichten  · 29. januari 2019
Emoties en gevoelens wegstoppen. We zijn er zo goed in. Als we iets niet aan kunnen of lastig vinden, 'parkeren' we dit stukje gewoon. We hebben er geen tijd voor om er naar te kijken, en eigenlijk is het ook te pijnlijk.

Inzichten  · 24. januari 2019
Inzicht: ik word 's ochtends blij en uitgerust wakker. WHUT?! Dacht ik dat echt?🤩 Jarenlang werd ik moe en ongelukkig wakker. Ik ervaarde dit al op de basisschool. Iedere ochtend vroeg uit bed om mee te draaien in het schoolsysteem, om vervolgens overprikkeld thuis te komen. Mentaal en fysiek moe.

Inzichten  · 23. januari 2019
Ben jij aan het leven of aan het overleven? Anno 2019 is ons brein nog niet goed aangepast aan onze veilige maatschappij. Een maatschappij waarin we niet hoeven te zoeken naar water, en de tijgers niet meer in de bosjes schuilen.

Inzichten  · 02. januari 2019
Er is niemand die jou zou onzeker kan maken met negatieve gedachten, als jij zelf. We houden ons vaak klein. Durven geen keuzes te maken. Gaan liever voor 'veilig' in plaats van 'gelukkig'. En waarom? Omdat we bang zijn voor dat wat een ander er wel niet van zal denken.