Paardencoaching

 

Binnen de Paardencoaching coachen we mensen met behulp van paarden. Maar wat is Paardencoaching nu precies? 

 

Paarden zijn van nature spiegelende dieren. Het zijn vluchtdieren, die niet goed kunnen vechten. Zij kunnen dus enkel overleven door goed de omgeving te scannen en constant te communiceren met de leden van de kudde. Paarden zijn al 65 miljoen jaar aanwezig op deze aarde, wat betekent dat zij de kunst van lichaamstaal en energetisch communiceren perfect onder controle hebben. 

 

Als wij als mens contact gaan maken met het paard, zal het paard ook ons direct lezen. De disbalans in onze energie wordt opgepikt door het paard. Deze wil jou van nature graag terug in balans brengen en zal middels bewegingen en aanrakingen willen gaan laten zien welke thema's bij jou aanwezig zijn en waar je aan mag werken. Als coach zal ik het gehele proces begeleiden en energetisch met jullie mee voelen. Zo kan ik benoemen wat er gebeurd en wat ik zelf door krijg aan energie. Ik voel soms emoties in mijn eigen lichaam, of krijg woorden en liedjes door die voor jou bedoelt zijn. Zo ontstaat er een extra diepe laag tijdens de sessie, die volledig op jou afgestemd zal zijn. Daarnaast kan ik jou energetisch ondersteunen als ik voel dat jij een stukje healing mag ontvangen. Dat wat nodig is, mag je ontvangen. 

 

Binnen een coachsessie kunnen vele thema's aan bod komen. Het paard pikt ze op en zal ze aanwijzen, maar je kunt ook zelf een thema of vraag inbrengen waar je graag met het paard naar zou willen kijken. Zo is het mogelijk om een situatie in te brengen uit jouw dagelijks leven, zijn er mogelijkheden tot Businesscoaching, natuurlijk leiderschap, doorgegeven trauma, systeemcoaching of gewoon weer even terug komen in het hier-en-nu. Misschien wil je wel graag kijken naar jouw pad! Hoe ben je het aan het bewandelen, en volg je nog wel je hart?

 

Je bent meer dan welkom om langs te komen voor een sessie Paardencoaching in Breda. Heb je een eigen paard (of paarden) en wil je graag met jouw eigen paard aan de slag? Ik kom ook op locatie! Er worden dan reiskosten in rekening gebracht. Tevens zijn er mogelijkheden tot het geven van Workshops bij jou op stal.  

 

 

Paardencoaching, kindercoaching, systemisch coachen, paardencoach, kindercoach, paarden, Rucphen, logopedist, begeleider, autisme, hoogsensitiviteit, hoogebegaafdheid, depressie, inzichten, ontwikkeling, mindfullness, ouder en kind, ouderschap, gezi
Paardencoaching

Bij een sessie paardencoaching voor volwassenen is het mogelijk om verschillende thema's aan te kaarten of te ervaren wat het paard voor u kan betekenen. Paardencoaching draagt bij aan uw persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook: talentontwikkeling, het leren omgaan met Hoogsensitiviteit, systeemopstellingen en nog veel meer. Bovendien zal er energetische healing toegepast worden waar nodig en is er de mogelijkheid tot een kaartlegging ter verdieping van de sessie. 

 

Deze sessie kunnen bij u op locatie gegeven worden met een eigen paard, mits er een afgesloten paddock beschikbaar is en het paard geen trauma's heeft. Vanaf 50 km van de totaal te reizen afstand worden reiskosten berekend van 0,15 cent per km. Zijn er meerdere stalgenoten die een sessie willen ontvangen? Vraag naar de mogelijkheden voor een workshop! 

 

Duur:          1 uur

Kosten:      €125,- 

 

 

 

 

 

 

Kindercoaching met paarden

Paard&Intuïtie biedt kindercoaching aan in combinatie met het paard. Dit is een zeer vriendelijke en benaderbare manier van coaching, waarbij het paard op natuurlijke wijze contact maakt met het kind en deze op subtiele wijze 'coacht' door te spiegelen en non-verbaal te communiceren. Dankzij de onbevangen en intuïtieve instelling van het kind ontstaat er vaak al heel snel een prachtige verbinding tussen kind en dier. Ik ben als begeleider te allen tijde aanwezig om dit proces te bewaken en vertalen. Waar nodig kan het kind ondersteund worden middels energetische healing.

 

Het is ons doel om ieder kind de kans en ruimte te geven om zijn unieke zelf te zijn. Op die manier krijgt het kind de ruimte om weer in zijn kracht te gaan staan! Het is in de huidige maatschappij soms moeilijk om kwetsbaar te mogen zijn, je emoties toe te laten en te voelen dat je het waard bent. Kinderen 'moeten' zo veel. Bij het paard hoeven ze niks. Het paard vraagt enkel om respectvol contact en een vriendelijke aai. 

 

Duur:          1 uur 

Kosten:      €75,- 

 

 

     Klik hier om het interview te lezen dat ik heb mogen geven voor BIT Magazine.

Ik vertel in dit artikel de vijf redenen waarom paardencoaching zo goed werkt voor kinderen!