Kindercoaching met behulp van het paard

Soms ben je als kind zijnde een beetje je balans kwijt. Je bent druk in je hoofd, onrustig, gevoelig voor wat anderen van je denken, of je wordt gepest. Soms heb je moeite met prikkels van buitenaf en ben je zonder reden vaak heel erg boos. Of misschien wil je gewoon de balans en rust van het paard ervaren. Bij paard&Intuïtie is het mogelijk om onder begeleiding met het paard aan de slag te gaan. 

 

Paard&Intuïtie biedt kindercoaching aan in combinatie met het paard. Dit is een zeer vriendelijke en benaderbare manier van coaching, waarbij het paard op natuurlijke wijze contact maakt met het kind en deze op subtiele wijze 'coacht' door te spiegelen en non-verbaal te communiceren. Dankzij de onbevangen en intuïtieve instelling van het kind ontstaat er vaak al heel snel een prachtige verbinding tussen kind en dier. Ik ben als begeleider te allen tijde aanwezig om dit proces te bewaken en vertalen. Door oefeningen te doen met het paard krijgt een kind feedback over zijn aanpak. Wil het paard met jou mee lopen? Of blijft het als versteend staan? Hoe komt dat? En hoe kunnen we het oplossen? Vervolgens krijgt het kind handvatten aangereikt om het probleem op te lossen. Daarna mag het kind de opdracht nogmaals uitvoeren, om te kijken of het nu wel lukt. Op deze manier worden tools direct ingezet en uitgeprobeerd! 

 

Het is ons doel om ieder kind de kans en ruimte te geven om zijn unieke zelf te zijn. Op die manier krijgt het kind de ruimte om weer in zijn kracht te gaan staan! Het is in de huidige maatschappij soms moeilijk om kwetsbaar te mogen zijn, je emoties toe te laten en te voelen dat je het waard bent. Kinderen 'moeten' zo veel. Bij het paard hoeven ze niks. Het paard vraagt enkel om respectvol contact en een vriendelijke aai. 

 

     Klik hier om het interview te lezen dat ik heb mogen geven voor BIT Magazine.

Ik vertel in dit artikel de vijf redenen waarom paardencoaching zo goed werkt voor kinderen! 

 

 

Paardencoaching voor volwassenen

Naast paardencoaching voor kinderen, bieden we ook paardencoaching voor (jong)volwassenen aan. Dit doen we door het paard los in een afgesloten bak te zetten, waarbij u bij het paard mag gaan staan. Omdat er op dat moment niets van het paard gevraagd wordt, zal het met zijn lichaamshouding en beweging de energie die hij bij u oppikt proberen te spiegelen. De coach zal deze 'paardentaal' aan u uitleggen, zodat er een mooi gesprek ontstaat waarbij verschillende thema's aan bod kunnen komen, afhankelijk van dat wat het paard zal laten zien. Ook voor volwassenen geldt: paardencoaching is geschikt voor iedereen! Om maar een paar voorbeelden te noemen:

 

Paardencoaching is geschikt voor u  als u: 

 

- opnieuw in contact wilt komen met uw gevoelens en emoties 

- wilt leren omgaan met uw hooggevoeligheid 

- moeite heeft met het stellen van grenzen 

- hulp nodig heeft bij het maken van een keuze 

- hulp nodig heeft bij het behalen van een doel 

- meer begrip wilt verkrijgen van uw eigen lichaamshouding en energie, en de     invloed hiervan op een ander 

- het roer om wil gooien: maar niet weet hoe 

- in een burn-out zit of heeft gezeten 

- in een depressie zit of heeft gezeten 

 

 

... en zo zijn er nog véél meer redenen die u in beweging kunnen zetten om de stap te maken naar paardencoaching. U kunt altijd even contact opnemen met uw hulpvraag om te bespreken of paardencoaching iets voor u zou kunnen zijn! Wij bieden ook coachtrajecten aan, zie het kopje aanbod voor meer informatie. Het opvragen van informatie is altijd geheel vrijblijvend!