Paardencoaching

 

ZO WERKT HET

Binnen de Paardencoaching coachen we mensen met behulp van paarden. Maar hoe werkt dat nu precies? 

 

Binnen de Paardencoaching maken we gebruik van het natuurlijke gedrag van het paard. Paarden zijn vluchtdieren, wat betekent dat zij enkel kunnen overleven door goed de omgeving te scannen en te communiceren met de leden van de kudde. Paarden zijn al 65 miljoen jaar aanwezig op deze aarde, wat betekent dat zij de kunst van lichaamstaal en energetisch communiceren perfect onder controle hebben. 

 

Als wij als mens contact gaan maken met het paard, zal het paard ook ons direct lezen. De disbalans in onze energie wordt opgepikt door het paard. Deze wil jou van nature graag terug in balans brengen en zal middels bewegingen en aanrakingen willen gaan laten zien welke thema's bij jou aanwezig zijn en waar je aan mag werken. Als coach zal ik het gehele proces begeleiden en energetisch met jullie mee voelen. Zo ontstaat er een extra diepe laag tijdens de sessie, die volledig op jou afgestemd zal zijn. Daarbij kan ik jou energetisch ondersteunen als ik voel dat jij een stukje healing mag ontvangen. 

 

Binnen een coachsessie kunnen vele thema's aan bod komen. Het paard pikt ze op en zal ze aanwijzen, maar je kunt ook zelf een thema of vraag inbrengen. Je kunt hierbij denken aan: hooggevoeligheid, authenticiteit, businesscoaching, systeemcoaching of gewoon weer even terug komen in het hier-en-nu. De sessie zelf vindt plaats in de wei tussen de paarden. Daarna is er ruimte voor koffie of thee, en krijg je nog een mooie kaartlegging om de ervaring af te sluiten.

 

Je bent meer dan welkom om langs te komen voor een sessie Paardencoaching in Breda. Heb je een eigen (verzorg)paard en wil je graag met jouw eigen paard aan de slag? Ik kom ook op locatie! Er worden dan reiskosten in rekening gebracht. Tevens zijn er mogelijkheden tot het geven van Workshops bij jou op stal. Vind je paarden erg spannend? Dan is het ook mogelijk om samen met Coachhond Nala aan de slag te gaan in het bos! Tijdens een wandeling in de natuur kom je tevens snel tot de kern. Neem contact op voor meer informatie!

 

 

DIT IS IETS VOOR MIJ

  • Je bent bekend met coaching en staat open voor Spiritualiteit.
  • Je hebt behoefte aan een 'Deep Dive' in jouw ontwikkeling en bent er echt klaar voor om serieuze stappen te gaan zetten om verder te komen.
  • Je bent niet bang voor confronterende thema's, wetende dat het je iets op gaat leveren.
  • Een nuchtere, maar invoelende aanpak past bij jou.
  • Je zoekt iemand die door durft te pakken en praktische handvatten aan kan bieden.

Voel je een 'ja' bij bovenstaande opmerkingen? Dan is Paardencoaching iets voor jou! Je boekt een sessie Paardencoaching door mij een berichtje te sturen via onderstaande knop. Ik hoor graag wie jij bent en wat je nodig hebt! Dan plannen we samen een afspraak in tussen de paarden.

 

Duur:         1,5 uur

Kosten:      €147,- 


Kindercoaching met paarden

 

OP ZACHTE EN SPEELSE WIJZE

Dit is een zeer vriendelijke en benaderbare manier van coaching, waarbij het paard op natuurlijke wijze contact maakt met het kind en deze op subtiele wijze 'coacht' door te spiegelen en non-verbaal te communiceren. Dankzij de onbevangen en intuïtieve instelling van het kind ontstaat er vaak al heel snel een prachtige verbinding tussen kind en dier. Ik ben als begeleider te allen tijde aanwezig om dit proces te bewaken en vertalen. Waar nodig kan het kind ondersteund worden middels energetische healing.

 

Het is ons doel om ieder kind de kans en ruimte te geven om zijn unieke zelf te zijn. Op die manier krijgt het kind de ruimte om weer in zijn kracht te gaan staan! Het is in de huidige maatschappij soms moeilijk om kwetsbaar te mogen zijn, je emoties toe te laten en te voelen dat je het waard bent. Kinderen 'moeten' zo veel. Bij het paard hoeven ze niks. Het paard vraagt enkel om respectvol contact en een vriendelijke aai. 

 

Duur:          1 uur 

Kosten:      €75,- 

 

 

     Klik hier om het interview te lezen dat ik heb mogen geven voor BIT Magazine.

Ik vertel in dit artikel de vijf redenen waarom paardencoaching zo goed werkt voor kinderen!