Paardencoaching

 

Binnen de Paardencoaching coachen we mensen met behulp van paarden. Maar wat is Paardencoaching nu precies? 

 

Paarden zijn van nature spiegelende dieren. Het zijn vluchtdieren, die niet goed kunnen vechten. Zij kunnen dus enkel overleven door goed de omgeving te scannen en constant te communiceren met de leden van de kudde. Paarden zijn al 65 miljoen jaar aanwezig op deze aarde, wat betekent dat zij de kunst van lichaamstaal en energetisch communiceren perfect onder controle hebben. 

 

Als wij als mens contact gaan maken met het paard, zal het paard ook ons direct lezen. De disbalans in onze energie wordt opgepikt door het paard. Deze wil jou van nature graag terug in balans brengen en zal middels bewegingen en aanrakingen willen gaan laten zien welke thema's bij jou aanwezig zijn en waar je aan mag werken. Als coach zal ik het gehele proces begeleiden en energetisch met jullie mee voelen. Zo kan ik benoemen wat er gebeurd en wat ik zelf door krijg aan energie. Ik voel soms emoties in mijn eigen lichaam, of krijg woorden en liedjes door die voor jou bedoelt zijn. Zo ontstaat er een extra diepe laag tijdens de sessie, die volledig op jou afgestemd zal zijn.

 

Binnen een coachsessie kunnen vele thema's aan bod komen. Het paard pikt ze op en zal ze aanwijzen, maar je kunt ook zelf een thema of vraag inbrengen waar je graag met het paard naar zou willen kijken. Zo is het mogelijk om een situatie in te brengen uit jouw dagelijks leven, zijn er mogelijkheden tot businesscoaching, natuurlijk leiderschap, doorgegeven trauma, systeemcoaching of gewoon weer even terug komen in het hier-en-nu. Misschien wil je wel graag kijken naar jouw pad! Hoe ben je het aan het bewandelen, en volg je nog wel je hart?

 

Je bent meer dan welkom om langs te komen voor een sessie Paardencoaching in Rucphen. Heb je een eigen paard (of paarden) en wil je graag met jouw eigen paard aan de slag? Ik kom ook op locatie! Er worden dan reiskosten in rekening gebracht. Tevens zijn er mogelijkheden tot het geven van Workshops bij jou op stal. 

 

Als je vragen hebt of graag een sessie wilt boeken, kun je contact opnemen middels het contactformulier. Ook vindt je mijn telefoonnummer onder het kopje Contact.

 

Kindercoaching met behulp van het paard

Paard&Intuïtie biedt kindercoaching aan in combinatie met het paard. Dit is een zeer vriendelijke en benaderbare manier van coaching, waarbij het paard op natuurlijke wijze contact maakt met het kind en deze op subtiele wijze 'coacht' door te spiegelen en non-verbaal te communiceren. Dankzij de onbevangen en intuïtieve instelling van het kind ontstaat er vaak al heel snel een prachtige verbinding tussen kind en dier. Ik ben als begeleider te allen tijde aanwezig om dit proces te bewaken en vertalen. Door oefeningen te doen met het paard krijgt een kind feedback over zijn aanpak. Wil het paard met jou mee lopen? Of blijft het als versteend staan? Hoe komt dat? En hoe kunnen we het oplossen? Vervolgens krijgt het kind handvatten aangereikt om het probleem op te lossen. Daarna mag het kind de opdracht nogmaals uitvoeren, om te kijken of het nu wel lukt. Op deze manier worden tools direct ingezet en uitgeprobeerd! 

 

Het is ons doel om ieder kind de kans en ruimte te geven om zijn unieke zelf te zijn. Op die manier krijgt het kind de ruimte om weer in zijn kracht te gaan staan! Het is in de huidige maatschappij soms moeilijk om kwetsbaar te mogen zijn, je emoties toe te laten en te voelen dat je het waard bent. Kinderen 'moeten' zo veel. Bij het paard hoeven ze niks. Het paard vraagt enkel om respectvol contact en een vriendelijke aai. 

 

 

 

 

     Klik hier om het interview te lezen dat ik heb mogen geven voor BIT Magazine.

Ik vertel in dit artikel de vijf redenen waarom paardencoaching zo goed werkt voor kinderen!