De coach en de paarden

Anouk samen met coachpaard Verdi
Anouk samen met coachpaard Verdi

Hallo!

 

Mijn naam is Anouk Dautzenberg. In 2017 heb ik Paard&Intuïtie opgericht, waarbinnen ik werkzaam ben als Paardencoach en Logopedist. 

 

In 2013 studeerde ik af als logopediste en ben ik direct aan de slag gegaan. Ik heb als logopediste veel ervaring op mogen doen in de vrijgevestigde praktijk en het Cluster 4 onderwijs. Hier heb ik veel kinderen en volwassenen mogen begeleiden met verschillende communicatieve problematieken. 

 

Tijdens mijn studie Logopedie ging ik tevens aan de slag als persoonlijk begeleider. Wat was dit een fijne afwisseling! Naast mijn studie deed ik ervaring op met het één op één begeleiden van kinderen en jonge volwassenen met onder andere Klassiek Autisme, PDD-NOS en Syndroom van Down. Deze vorm van coaching en begeleiding past mij zo goed, dat ik tot op de dag van vandaag nog minstens één dag in de week werkzaam ben als begeleider. 

 

Om deze kennis en kunde te kunnen combineren met de zachte, helende kracht van het paard, heb ik de opleiding gedaan tot Paardencoach en heb ik mijn bedrijf Paard&Intuïtie opgericht. Binnen Paard&Intuïtie biedt in Paardencoaching aan bij kinderen en volwassenen. Mijn achtergrond als logopediste zorgt er tevens voor dat ik breder kan kijken naar jou als persoon en kennis heb van uiteenlopende problematieken. Ik sta voor heldere communicatie, transparantie, echtheid, kwetsbaarheid en oprecht jezelf mogen zijn. Ik ben tegen de benaming goed/fout, de prestatiemaatschappij en verwachtingspatronen van de omgeving, Ik durf buiten de lijntjes te kleuren en verder te kijken, zodat ik jou kan helpen op een manier die ook daadwerkelijk bij jou of jouw kind past. 

 

Coachpaard Verdi
Coachpaard Verdi

En dit is mijn beste vriend: Verdi!

 

Deze grote knuffelbeer is er diep van binnen van overtuigd dat hij eigenlijk een kleine, ronde, dikke kinderpony is. Verdi maakt contact met iedereen, waarbij hij vooral een bijzondere uitwerking heeft op kinderen. Verdi is gevoelig en zacht, maar spiegelt zeer sterk, wat hem het ideale coachingspaard maakt. Verdi vindt eigenlijk alles prima. Hij vindt het heerlijk om uren gepoetst te worden en naar je verhalen te luisteren, een rustige wandeling te maken in het bos, maar ook om lekker aan het werk te gaan in de bak. Zo rijden we regelmatig een wedstrijdje zodat hij zowel geestelijk als lichamelijk fit blijft! 

 

Naast Coachpaard Verdi, zijn ook Coachpaard Cira en Coachpony Ravel beschikbaar. Cira is een zachte jongedame van 17 jaar oud, die veel vrouwelijke energie bijzich heeft. Ravel is een ondeugende, maar ontzettend knuffelige kinderpony die het liefst heel de dag vertroeteld wordt op de poetsplaats!