De coach en de paarden

Anouk - Paardencoach en Logopedist
Anouk - Paardencoach en Logopedist

Hallo!

 

Mijn naam is Anouk Dautzenberg, Paardencoach en Logopedist. 

 

In 2013 studeerde ik af als logopedist en ben ik direct aan de slag gegaan. Na twee jaar voelde ik mij echter benauwd en verstikt in het vak: al die protocollen en regels, al die kinderen die tussen wal en schip vallen door de regels. Al die mensen die niet goed geholpen worden, omdat het probleem heel ergens anders ligt! Dit kan anders, dit MOET anders. Ik besloot een belangrijke beslissing te nemen voor mezelf en mijn hart te gaan volgen. 

 

Paard&Intuïtie is een plek geworden voor inspiratie en persoonlijke ontwikkeling. Een platform waarin iedereen die welkom is die voelt dat hij of zij meer te brengen heeft in deze wereld. Als Paardencoach begeleid ik jou op jouw persoonlijke pad. Het pad dat goed voelt voor jou. Dankzij mijn eigen ontwikkelde Hoogbewustzijn, kan ik feilloos meevoelen in jouw verhaal. De ruis mag ik voor jou weg filteren. Het paard zal zichtbaar maken wat gezien mag worden in jouw energieveld, middels bewegingen en aanrakingen. Er is geen goed of fout, geen protocol, geen regels. Enkel veiligheid, een ongedwongen sfeer en een coachsessie die volledig afgestemd is op jou. Binnen een sessie Paardencoaching kunnen verschillende thema's aan bod komen die bij jou spelen. Ze kunnen opgepikt worden door het paard, maar je mag ze ook zelf inbrengen. Paardencoaching draagt hierdoor bij aan het ontwikkelen van jouw intuitie, mindset, hoogbewustzijn en lichaamsbewustzijn, maar boost ook jouw persoonlijke ontwikkeling en blik op de wereld. Je bent van harte welkom om het zelf eens te ervaren!

 

Coachpaard Verdi
Coachpaard Verdi

En dit is mijn beste vriend: Verdi!

 

Deze grote knuffelbeer is er diep van binnen van overtuigd dat hij eigenlijk een kleine, ronde, dikke kinderpony is. Verdi maakt contact met iedereen, waarbij hij vooral een bijzondere uitwerking heeft op kinderen. Verdi is gevoelig en zacht, maar spiegelt zeer sterk, wat hem het ideale coachingspaard maakt. Hij is duidelijk en gericht in zijn coaching. Verdi vindt eigenlijk alles prima. Hij vindt het heerlijk om uren gepoetst te worden en naar je verhalen te luisteren, een rustige wandeling te maken in het bos, maar ook om lekker aan het werk te gaan in de bak. Verdi is leergierig en nieuwsgierig, dus ik zorg er voor dat hij ook mentaal geprikkeld wordt zodat hij lekker in zijn vel zit!

 

Dankzij Verdi heb ik zelf de eerste stappen kunnen zetten tot Paardencoach, zonder dat ik het zelf door had. Vanaf het moment dat Verdi mijn leven binnen kwam wandelen, wist hij mij feilloos te laten voelen waar ik tegenaan liep en wat ik nodig had. Ik leerde opnieuw kijken naar het paard. Ik leerde zelf weer voelen en aanwezig zijn in mijn lichaam. Ik leerde wat het effect van energie kan hebben op een ander, en dat ik zelf veel meer kan dan ik ooit had gedacht!  Ik leerde mijn eigen gaven en talenten ontdekken, waardoor ik jou nu verder kan helpen als Paardencoach. 

 

Het cirkeltje is nu weer rond. Verdi liet mij groeien en ontwikkelen, waardoor we elkaar beter aanvoelen dan ooit en samen met onze verbinding anderen ook weer kunnen gaan laten voelen dat zij iets te brengen hebben in deze wereld!